Processen in de voedingsindustrie worden steeds complexer met meer biotech. De vraag naar bijvoorbeeld plantaardige eiwitten en het hergebruik van afvalstromen brengen nieuwe processen met zich mee en daarmee stijgt...
Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI de beurs Food Technology 2021. Daarbij worden nieuwe technologieën en innovaties getoond, die gaan bijdragen aan het oplossen van uiteenlopende...
De kratten zijn in eigendom en beheer van Euro Pool System, tevens initiatiefnemer van de grootschalige operatie. Ze worden geproduceerd met vermalen blauwe kratten als belangrijke grondstof.
Tijdens Food Technology kun je op 2 december na de lunch een lezing bijwonen van meet- en regeltechniekbedrijf VEGA NL. Contactloze radar, de ideale niveaumeettechniek binnen de voedingsmiddelenindustrie? Die vraag bespreken Lode...
Een pilot-project met als doel een betrouwbare luchtvoorziening met minimale CO2-uitstoot bij FrieslandCampina in Veghel. Hoe verloopt zo'n pilot? Wat zijn de resultaten en welke lessen kunnen we eruit halen? Dat...
“De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten”, aldus Hans van der Moolen, International Food Fraud Consultant bij Eurofins.
Verduurzaming is een belangrijke stap voor vrijwel alle Nederlandse ondernemers, maar hoe verankert u duurzaamheid in uw businessmodel? Ceel Elemans, Sector Banker Food & Agri bij ING, volgt de ontwikkelingen...
Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. EVMI presenteert daarvoor 3 challenges.