FT2021 1200x628 Hygienisch bekabelen

Hygiënisch bekabelen in de voedingsmiddelenindustrie

In deze blog laten we exposant Hemmink aan het woord over hun oplossing voor hygiënisch bekabelen in de voedingsmiddelenindustrie. Benieuwd hoe dit werkt? Lees snel verder.

Hygiënisch kabelmanagement

Exploitanten en machinebouwers worden zich steeds meer bewust van de hygiëne-omstandigheden in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Kleine verontreinigingen kunnen de kwaliteit van levensmiddelen al aantasten en gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarom worden er aan het ontwerp- en het productieproces van installaties steeds hogere veiligheidseisen gesteld. Hygienic Design in het voedselproductieproces speelt daarbij een sleutelrol.

Als machinebouwer in de farmaceutische of voedingsindustrie is het van groot belang dat uw machines en installaties probleemloos hygiënisch gereinigd kunnen worden en daardoor geschikt zijn voor rechtstreeks contact met voedingsmiddelen. 

Al bij het ontwerp van een machine moet hiermee rekening gehouden worden en moet duidelijk zijn in welke branche de machine toepast wordt. Belangrijk is dat niet alleen de machines, maar ook alle toebehoren en componenten zoals kabels, connectoren, kabelwartels en beschermslangen, goed te reinigen en te onderhouden zijn. U wilt immers voorkomen dat vuil of voedselresten (bacteriën) achterblijven en zich kunnen nestelen. Voedselveiligheid is van het allergrootste belang. Een glad oppervlak zonder ruwheid (≤ 0.8 µm) is dus essentieel.  

Naast de strenge hygiëne-eisen moeten installaties vaak ook voldoen aan andere uiteenlopende eisen, zoals temperatuurbestendigheid, EMC-bescherming en explosiebestendigheid. Voor al deze eisen heeft Hemmink een oplossing.

Oplossingen voor hygiënisch bekabelen

Hemmink biedt, samen met haar fabrikanten Pflitsch, Wiska en Flexa, een totaalpakket aan oplossingen voor hygiënisch kabelmanagement die nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd.

  • Hygiëne kabelwartels
  • Voedselveilige beschermslangen
  • Open draadgoten en het Single Wire System (SWS)

Wilt u meer weten over deze oplossingen? Bezoek Hemmink op standnummer 57. Registreer uw bezoek aan Food Technology!

Dit artikel is geschreven door Hemmink. Het originele artikel leest u via deze link op hun website.