De behoefte naar continue beschikbaarheid van voedsel en meer gemak vraagt om snellere, efficiëntere en duurzamere processen met minimale verspilling. Innovatie van techniek en continue ontwikkeling in voedselverwerking en productie spelen hierbij een cruciale rol. Dit vraagt om innovatieve en steeds slimmere machines en apparaten maar ook om kwaliteitsborging, voedselveiligheid, hygiëne en procesoptimalisatie.
Het is van belang dat de food en -beverage wereld elkaar jaarlijks ontmoet om kennis uit te wisselen en samenwerkingen te starten. Het Food Tech Event is deze jaarlijkse ontmoetingsplek voor technische professionals die werkzaam zijn bij bedrijven die actief zijn in of voor de voedselverwerkende en -producerende sector.
Onderstaande thema's kom je tegen op de beursvloer en in het congresprogramma van Food Tech Event 2025:
- Ontvangst en opslag van grondstoffen
- Voorbereiden en verwerken (wassen, schillen, snijden)
- Mengen, samenstellen, koken, bakken of andere bereidingswijzen
- Koelen en bewaren
- Metaaldetectie, kwaliteitscontrole, hygiëne en voedselveiligheid
- Verpakken en labelen
- Koel-, hitte- en klimaattechniek/beheersing
- Reiniging
- Energievoorzieningen
- Vloeren, wanden, deuren en sluizen
- Engineering (hygiënisch) ontwerp, bouw en installatie
- Operations, IT, communicatie en technische dienst
- Software, digitalisering en automatisering