Food Tech Event: Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie

De behoefte naar continue beschikbaarheid van voedsel en meer gemak vraagt om snellere, efficiëntere en duurzamere processen met minimale verspilling. Innovatie van techniek en continue ontwikkeling in voedselverwerking en productie spelen hierbij een cruciale rol. Dit vraagt om innovatieve en steeds slimmere machines en apparaten maar ook om kwaliteitsborging, voedselveiligheid, hygiëne en procesoptimalisatie.

Het is van belang dat de food en -beverage wereld elkaar jaarlijks ontmoet om kennis uit te wisselen en samenwerkingen te starten. Het Food Tech Event is deze jaarlijkse ontmoetingsplek voor technische professionals die werkzaam zijn bij bedrijven die actief zijn in of voor de voedselverwerkende en -producerende sector.

Onderstaande thema's kom je tegen op de beursvloer en in het congresprogramma van Food Tech Event 2025:

  • Ontvangst en opslag van grondstoffen
  • Voorbereiden en verwerken (wassen, schillen, snijden)
  • Mengen, samenstellen, koken, bakken of andere bereidingswijzen
  • Koelen en bewaren
  • Metaaldetectie, kwaliteitscontrole, hygiëne en voedselveiligheid
  • Verpakken en labelen
  • Koel-, hitte- en klimaattechniek/beheersing
  • Reiniging
  • Energievoorzieningen
  • Vloeren, wanden, deuren en sluizen
  • Engineering (hygiënisch) ontwerp, bouw en installatie
  • Operations, IT, communicatie en technische dienst
  • Software, digitalisering en automatisering

Voedselfabriek food technology

Jaarlijkse ontmoetingsplek voor de voedselverwerkende en -producerende sector

Het Food Tech Event is de jaarlijkse ontmoetingsplek voor bedrijven die actief zijn in of voor de voedselverwerkende en -producerende sector. Het bezoekersprofiel van Food Tech Event bestaat uit ondernemers en managers van food producerende bedrijven in sectoren zoals zuivel, vervangers, convenience en beverage. Judith van den Nieuwenhuijzen, programmamanager Food Tech Event vertelt: “Met Food Tech Event creëren we een jaarlijkse ontmoetingsplek waar onder andere productie-, onderhouds-, kwaliteits- en operations, automatiserings-, IT/OT- en teammanagers, maar ook engineers, constructeurs en inkopers een one-stop-shop vinden voor voedselproductie en -verwerking."

Spotlights op ruim 120 professionals uit de food en beverage wereld

In twee dagen ontmoet je efficiënt en effectief 120 specialisten op de beursvloer, met oplossingen gericht op de food- en beveragesector voor jouw productie- of verwerkingsomgeving. Bovendien kun je live oplossingen, machines en apparaten ervaren op de demopleinen en hoor je de laatste ontwikkelingen in het congresprogramma van praktijkexperts. Werk jij in de voedselverwerking, voedingsmiddelenproductie, verpakkingen en opslag, onderwijs en kennisinstellingen, of als toeleverancier? En bied jij effectieve en efficiënte oplossingen voor de food- en beveragesector? Overweeg dan om exposant te worden op het Food Tech Event 2025!

Reserveer je plek op de plattegrond

food supply chain

food innovatie

Innovaties, digitalisering en toekomstbestendigheid

In welke industrie je je ook bevindt: duurzaamheid en digitalisering spelen een steeds belangrijkere rol. Zeker in de voedselketen, van groothandels en producenten tot boeren en mkb’ers in food. Maar de sector innoveert ook op andere gebieden. Opkomende trends zoals een veranderende consumentenbehoefte, transparantie, duurzamer ondernemen en de groei van clean label en functional foods, versnellen de digitalisering van de keten. Vernieuwingen als robotisering, cloud computing, internet of things en sturen op data, leiden uiteindelijk tot de opkomst van slimmere ketens. Deze ontwikkelingen hebben invloed op elk bedrijf in de foodsector. Om te kunnen opereren in de voedselketen kun je dus bijna niet meer om digitalisering heen. Maar dat kan best uitdagend zijn, zeker in het mkb. Het is dus noodzaak om hier goed op in te spelen en kennisdeling over deze onderwerpen te stimuleren.