Mike Sietsma is technisch adviseur voor Colt klimaat systemen bij Kingspan Light + Air. Tijdens zijn loopbaan komt hij veelal in aanraking met voedsel producenten en verwerkers omtrent klimaat vraagstukken. Tijdens de Food Technology zal hij een presenatie geven samen met Florian Spanhak van Nenco Food groep.
Jos van Dalfsen has over 15 years of experience in R&D and business development in water- and membrane technology. He has headed up the position as R&D Manager at Wafilin Systems since 2018. In 2022, Jos’s role was extended as he joined the Board of Directors of Wafilin Systems. His work involves close collaboration with customers from the food and dairy industries who are seeking out innovative membrane solutions. In developing these solutions, he relies on the Food and Water Application Centres at the WaterCampus, and works closely with his team of engineers, local partners and membrane suppliers.
Hoofdredacteur bij Vakblad Voedingsindustrie
Zeventien jaar geleden werd ik eindredacteur bij Vakblad Voedingsindustrie, twee jaar later ook hoofdredacteur. In die functie stuur ik onder andere een hecht team van (freelance) redactieleden aan, en schrijf ik reportages, interviews en columns. Hiervoor was ik eindredacteur bij onder andere PodoSophia (vakblad voor podotherapeuten), Podopost (vakblad voor pedicures) en De Wereldfietser, en werkte ik als freelancer voor diverse opdrachtgevers.
Ik ben nieuwsgierig van aard en heb een brede interesse. Mentaal en fysiek zit ik niet graag stil en ben ik altijd benieuwd naar innovaties en (maatschappelijke) ontwikkelingen; maar vooral naar wat mensen beweegt.
Programmamanager Next Tech Food Factories
Verbazing, enthousiasme en kansen voor groei – dat is hoe ik kijk naar innovatie in de voedselverwerkende industrie. Sinds mijn studie houd ik mij al bezig met de ontwikkelingen in de agrifood sector, zowel in binnen- als buitenland. De sector speelt zo een grote rol in onze maatschappij én onze levens waar we niet genoeg bij stilstaan. Maar de sector loopt ook tegen grenzen op. Ik geloof dat digitalisering op dit moment al een belangrijke bijdrage kan leveren voor de toekomst van de sector, iets waar ik enthousiast van word; maar daarbij vraag ik mij regelmatig af – Hoe maken nu nog meer de stap naar implementatie?
Supply chain manager Unilever Ice Cream
Sinds jongs af aan ben ik trots op de regio en de hele Nederlandse agrifood sector, maakcultuur en regio Eindhoven. De hele familie werkt, of heeft gewerkt voor Philips/VDL/BASF/Food consulting +IT. Ik zelf vooral op FMCG via Albert Heijn, FrieslandCampina en dus nu bij Unilever.
Maar de food sector staat onder druk en verandering is nodig. Laten we stoppen met mythbusting rondom digital, de mogelijkheden voor de hele keten zijn duidelijk, het moet opnieuw efficiënter en de mogelijkheden zijn digital. Dus laten we met trots achter verandering staan en als Nederland voorloper blijven in de prachtige vitale food industrie.
Good Food, well Made
Een Foody met bijna 30 jaar ervaring met de productie van voedingsmiddelen en alles wat daar bij komt kijken. Van inkoop tot logistiek, van product-ontwikkeling tot engineering. In multinationals als Unilever en FrieslandCampina, midsize bedrijven als SingatureFoods en diverse startup/scale-ups. Als trainee, productiemanager, fabrieksdirecteur tot en met eindverantwoordelijke (COO).
En de rode draad op alle plekken en posities: hoe maken we het beter ? De klant en de consument nog tevredener. Hoe produceren we duurzamer, met minder verliezen, in een goede samenwerking met elkaar.
Marel Poultry Directeur Innovatie
De voedingsindustrie loopt tegen de grenzen van de huidige processen en systemen aan. De vraag naar voedsel groeit, de kwaliteitseisen worden strenger en er verschijnen steeds meer variaties op de markt. Bovendien is gemak de laatste tijd belangrijker geworden. Digitalisering en automatisering speelt een belangrijke rol in het voldoen aan deze vragen. Binnen Marel Poultry houd ik mij bezig met het scouten en implementeren van nieuwe Industry 4.0-technologieën in onze Marel-apparatuur.
Onderzoeker Food Technology bij Wageningen Food & Biobased Research
Mijn passie in mijn werk is het vergroten van de duurzaamheid van voedselketens. Ik werk als onderzoeker en projectleider in de groep Food Technology bij Wageningen Food & Biobased Research. In mijn projecten richt ik me op efficiënt gebruik van hulpbronnen en werk ik aan nieuwe verwerkingstechnologieën voor de voedingsindustrie, productgerichte procesbeheersing met nieuwe sensoroplossingen, data-analyses en integratie in beslissingsondersteuning, alternatieve bronnen voor ingrediënten en duurzaamheidsbeoordeling. Deze thema's zijn nauw verbonden met het verminderen van voedselverlies en -verspilling, essentieel voor het verlagen van de klimaatimpact van de voedselketen.
John Wallbrink brengt je meer dan 12 jaar ervaring in AI als strategische AI prompt consultant. Hij helpt je bij het verfijnen van je vragen om de beste resultaten te behalen met AI, ChatGPT en Google Gemini. Je kunt van zijn expertise profiteren door middel van educatieve sessies en in-company trainingen. Daarnaast is hij een gewaardeerd spreker op congressen en evenementen. Neem de kans om je organisatie vooruit te helpen met AI tijdens het Food Tech Event.
Ik ben een optimist, die positieve energie brengt en mensen wil helpen. Ik geloof niet in korte termijn succes, maar in langdurige verbindingen. Ik heb oprechte belangstelling voor de persoon die tegenover me zit. Meedenken over de beste oplossingen en zorgen dat de benodigde communicatiekeuzes worden gemaakt. Met meer dan 30 jaar ervaring en kennis(sen) sta ik midden in de foodindustrie en weet wat er speelt. Ik ben uitgever van vakblad voedingsindustrie en beschik ook over mijn eigen netwerk: de Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV). Dit netwerk bestaat net als vakblad Voedingsindustrie al meer 30 jaar en daar zijn we trots op. Onze missie is kennisdelen: via ons vakblad, online en persoonlijk. We brengen de markt regelmatig bij elkaar tijdens de evenementen die we organiseren met ons netwerk. Zeker in dit digitale tijdperk is het van belang elkaar persoonlijk te blijven ontmoeten, dit schept vertrouwen en zorgt voor een hoog gunaspect.
Simon, Ronald, Lana en Jorn zijn al jaren vanuit hun eigen expertise betrokken bij innovatie en/of voedselverwerking. Samen kennen zij de wereld van innovatie en ondersteuning vanuit respectievelijk Next Tech Food Factories, Holland High Tech, Foodcell en Rabobank en staan ze ondernemers en bedrijven bij in het implementeren van hun ideeën. Ronald stimuleert en programmeert vanuit Holland High Tech innovatie in de hightech sector om MKB meer te betrekken bij onderzoek en innovatie. Lana is expert in subsidieaanvragen en brengt de ‘fun-factor’ in die materie door haar mouwen op te stropen en innovatieve ondernemers te ontzorgen en te helpen op weg naar hun doel.
Simon, Ronald, Lana en Jorn zijn al jaren vanuit hun eigen expertise betrokken bij innovatie en/of voedselverwerking. Samen kennen zij de wereld van innovatie en ondersteuning vanuit respectievelijk Next Tech Food Factories, Holland High Tech, Foodcell en Rabobank en staan ze ondernemers en bedrijven bij in het implementeren van hun ideeën. Ronald stimuleert en programmeert vanuit Holland High Tech innovatie in de hightech sector om MKB meer te betrekken bij onderzoek en innovatie. Lana is expert in subsidieaanvragen en brengt de ‘fun-factor’ in die materie door haar mouwen op te stropen en innovatieve ondernemers te ontzorgen en te helpen op weg naar hun doel.
Simon, Ronald, Lana en Jorn zijn al jaren vanuit hun eigen expertise betrokken bij innovatie en/of voedselverwerking. Samen kennen zij de wereld van innovatie en ondersteuning vanuit respectievelijk Next Tech Food Factories, Holland High Tech, Foodcell en Rabobank en staan ze ondernemers en bedrijven bij in het implementeren van hun ideeën. Ronald stimuleert en programmeert vanuit Holland High Tech innovatie in de hightech sector om MKB meer te betrekken bij onderzoek en innovatie. Lana is expert in subsidieaanvragen en brengt de ‘fun-factor’ in die materie door haar mouwen op te stropen en innovatieve ondernemers te ontzorgen en te helpen op weg naar hun doel.
Simon, Ronald, Lana en Jorn zijn al jaren vanuit hun eigen expertise betrokken bij innovatie en/of voedselverwerking. Samen kennen zij de wereld van innovatie en ondersteuning vanuit respectievelijk Next Tech Food Factories, Holland High Tech, Foodcell en Rabobank en staan ze ondernemers en bedrijven bij in het implementeren van hun ideeën. Ronald stimuleert en programmeert vanuit Holland High Tech innovatie in de hightech sector om MKB meer te betrekken bij onderzoek en innovatie. Lana is expert in subsidieaanvragen en brengt de ‘fun-factor’ in die materie door haar mouwen op te stropen en innovatieve ondernemers te ontzorgen en te helpen op weg naar hun doel.
Sjors Otten is een pragmatische en ervaren data- en analytics architect. Hij blinkt uit in het benutten van het onbenutte potentieel van de data van jouw organisatie. Sjors heeft een solide achtergrond in Bedrijfsinformatica en Softwareontwikkeling.
Met meer dan 20 jaar ervaring in de voedselindustrie en op alle niveaus van IT, is Sjors dé persoon om bedrijfs- en IT-strategieën te vertalen naar praktische en begrijpelijke data- en analytische oplossingen voor alle niveaus binnen jouw organisatie, terwijl hij de afstemming met de gedefinieerde bedrijfsstrategieën behoudt.
Gert-Jan van Fessem zet acties boven woorden. Als er een plan is gemaakt, houden we eraan vast en maken het waar. Hij gaat altijd voor het maximale resultaat, of het nu gaat om financiën, organisatie of communicatie.
Met meer dan 20 jaar ervaring in een breed scala aan organisaties, variërend van kleine tot middelgrote bedrijven tot multinationals, levert hij concrete oplossingen met tastbare resultaten. Naast het leiden van grote ERP-implementaties in de voedselindustrie heeft Gert-Jan bedrijfsprocessen verbeterd en inzicht gegeven in kostprijzen en marges.
Managing Director & Co-owner from MEAM NL. Engineering degree industrial electronics, B2B marketing expert for technology & process equipment. Since 2017 involved in strategic development for MEAM to scale up microwave solutions from R&D towards the process and production environment.
After 7 years of research on emerging preservation technologies at Wageningen-Food-and-biobased-research and 3 years of practical application at TOP-bv, I am 13 years at FrieslandCampina R&D working on the balancing act between microbial and product quality specifications by applying thermal and non-thermal preservation technologies like UV-C within dairy.
Sinds 2008 ben ik verbonden aan het initiatief HDN (Hygienic Design Network) en sinds 2020 fulltime bezig als netwerk beheerder, projectleider, opleider en vooral als belangenbehartiger voor het netwerk. Mijn roots liggen al meer dan 40 jaar in de voedingsmiddelenindustrie, waarbij mijn handelsactiviteiten in procescomponenten veel inzicht hebben gegeven in processen en de markt. HDN zet zich in voor herkenning van technische maatregelen en erkenning van het vakmanschap dat daar voor nodig is.
Wat is waar? En wanneer is iets niet waar? Belangrijke vragen voor het bedrijfsleven, als het gaat om duurzame zakelijke beslissingen in levensmiddelentechnologie en verpakkingsinnovaties. In deze unieke sessie op het Food Tech Event, gaan Janet Kooren (EVMI) en Michael Nieuwesteeg (NVC) met ons allemaal hier op de beurs op pad in de uitdagende wereld van de Generatieve Kunstmatige Intelligentie.
Wat is waar? En wanneer is iets niet waar? Belangrijke vragen voor het bedrijfsleven, als het gaat om duurzame zakelijke beslissingen in levensmiddelentechnologie en verpakkingsinnovaties. In deze unieke sessie op het Food Tech Event, gaan Janet Kooren (EVMI) en Michael Nieuwesteeg (NVC) met ons allemaal hier op de beurs op pad in de uitdagende wereld van de Generatieve Kunstmatige Intelligentie.
Roel Veld heeft 30 jaar ervaring opgedaan in de voedingsmiddelenindustrie (o.a. FrieslandCampina, Ausnutria en Euroma), veelal in financiële functies en ERP implementaties.
Sinds oktober 2020 is hij werkzaam als Financieel Directeur voor Bolletje, verantwoordelijk voor Finance & Controlling, Inkoop en ICT. Daarbij ligt de focus, naast de reguliere zaken, op risicomanagement, tot waarde brengen van data (hoe kom ik van data naar stuurinformatie) en duurzaamheid.
Bram de Vrught heeft met zijn technische achtergrond ruim 15 jaar ervaring in de industrie. Na zijn studie heeft hij aan diverse projecten voor machinebouwers in de food industrie gewerkt. Hij is sinds de oprichting van QING Forward Engineering in 2013 betrokken. In de afgelopen 10 jaar heeft hij samen met een team van creatieve QINGs richting gegeven aan het bedrijf waarbij de focus ligt op het leveren van waardevolle technologische oplossingen in de food industrie en daarmee een significante bijdrage te leveren aan de toegang tot voldoende, duurzame en goede kwaliteit voedsel.
Ontdek het belang van een gedegen engineering- en ontwerpaanpak voor hygiëne en voedselveiligheid tijdens de lezing van Christian Hospers. Als voormalig spreker op de Normen-dag 2.0 van het Hygienic Design Network en andere gerenommeerde organisaties, deelt hij waardevolle inzichten. Veel projecten verzuimen in de beginfases de juiste voorbereidingen te treffen aangaande hygiëne, wat later leidt tot nalevingsproblemen. Zijn lezing biedt een unieke kans om te leren over een praktische aanpak binnen engineeringsprojecten. Mis dit niet en sluit aan voor waardevolle kennis en praktische oplossingen.
Aldo Evers houdt zich bij Normec Foodccare bezig met Micro biologische uitdagingen en de bij behorende nationale en internationale wetgeving . Al meer dan 30 jaar mag hij bedrijven begeleiden als ze onverwachte microbiologische uitslagen hebben of bij het implementeren van nieuwe machines en processen.
Host: André Mepschen is verantwoordelijk voor Business Development Nationaal binnen Water Alliance, een internationaal actieve branchevertegenwoordiging voor Nederlandse watertechnologie. Met een technische opleiding en jarenlange ervaringen binnen de procesindustrie (filtratie) op het gebied van (door)ontwikkeling van producten, verkoop en business development kan ik op vele vlakken meepraten over wat een product of fabriek nodig heeft om het probleem op te lossen. Of het nu om de technologieleverancier of de eindgebruiker gaat, of dat het gaat om de onderzoeker of de persoon op de werkvloer, begrijpen en verbinden is wat ik doe.
Mark Boeren is CEO van Pathema en expert op het gebied van koelwater. Hij is onder andere betrokken bij de opzet van De Waterbank en won de Water Innovator of the Year Award in 2017 en de Energy Innovator Award in 2019. Zijn visie op circulair en chemievrij koelen maakt hem baanbreker in de watertransitie. Mark neemt alle complexiteit binnen dit onderwerp weg en pleit voor de omzetting van ‘Take, Make & Waste’ naar ‘Reduce, Re-use & Recycle’.
Dominique Aarts, adviseur duurzaamheid bij Van Oers, rondde in 2019 haar studie International Food en Agribusiness af. Ze combineert haar passie met haar eerdere rollen als verbinder tussen voedselverwerkende industrie, onderwijs en technologische aanbieders met haar huidige rol als expert op het gebied van duurzaamheid.
Jop Stevens heeft in zijn rol als ESG Reporting Specialist bij een groot Nederlands bedrijf gezien wat de daadwerkelijke inrichting van een duurzaamheidsstrategie vraagt. Met zijn IT achtergrond, kennis van rapportagevereisten, en bovenal positieve en creatieve gedachte helpt hij bedrijven kansen te creëren op gebied van duurzaamheid en niet-financiële informatie.
Dick Klaassen is de afgelopen jaren bezig geweest om innovatieve technieken en kennis bij Hoppenbrouwers te ontwikkelen. Nieuwe software tools, klantprojecten en dienstverlening hebben er toe geleid dat het team van Hoppenbrouwers klanten optimaal kan ondersteunen bij de transitie van hun energieverbruik.
Dick Klaassen is de afgelopen jaren bezig geweest om innovatieve technieken en kennis bij Hoppenbrouwers te ontwikkelen. Nieuwe software tools, klantprojecten en dienstverlening hebben er toe geleid dat het team van Hoppenbrouwers klanten optimaal kan ondersteunen bij de transitie van hun energieverbruik.
After having been internationally active for over 25 years mainly within the cheese and filtration equipment industry, I started representing Lyras in the Benelux in August 2023. UV technology is not a new technology so can and should make a bigger difference in the food industry in sustainability, food safety and cost-efficiency.
Expertise: Organisatie & Leiderschapsontwikkeling
Waarde: Energiek, Creatief & nieuwsgierig
“Ik geloof dat wanneer mensen oprecht gehoord en gezien worden, ze gaan stralen en in hun kracht komen.’’
Mijn drive is om een bijdrage te leveren aan krachtige en klantgerichte organisaties. Oprecht luisteren en verbinden staan hierin centraal.
Mijn doel is om mensen en bedrijven te inspireren om volop aan de slag te gaan met het begeleiden en in hun kracht zetten van medewerkers. Met als resultaat: een toekomstbestendige sector met aantrekkelijke werkgevers die slimmer werken, waar medewerkers gezond en met plezier kunnen werken.
Sinds 2014 ben ik werkzaam bij HiFlux Filtration A/S. Een Deens bedrijf dat dit jaar 65 jaar bestaat. HiFlux is gespecialiseerd in vloeistoffiltratie oplossingen met de focus op de internationale verkoop van de Auto-line zelfreinigende vloeistoffilters in hygiënisch en industrieel ontwerp.
In eerste instantie ben ik begonnen om in Nederland de markt verder uit te breiden voor de Auto-line producten en sinds een aantal jaren verantwoordelijk voor de verkopen van de Auto-line zelfreinigende vloeistoffilters in de Benelux.
Daarvoor ben ik werkzaam geweest als Product Manager bij producenten van industriële afsluiters en regelkleppen. Tussentijds een uitstap gemaakt naar een producent van membranen.
Het is mijn passie om samen met de klanten processen te optimaliseren met het doel om nog voedselveiliger te produceren.
Host: André Mepschen is verantwoordelijk voor Business Development Nationaal binnen Water Alliance, een internationaal actieve branchevertegenwoordiging voor Nederlandse watertechnologie. Met een technische opleiding en jarenlange ervaringen binnen de procesindustrie (filtratie) op het gebied van (door)ontwikkeling van producten, verkoop en business development kan ik op vele vlakken meepraten over wat een product of fabriek nodig heeft om het probleem op te lossen. Of het nu om de technologieleverancier of de eindgebruiker gaat, of dat het gaat om de onderzoeker of de persoon op de werkvloer, begrijpen en verbinden is wat ik doe.
Niels houd zich graag bezig met dingen die voorspelbaar niet gaan gebeuren, en maakt het eigenlijk heel simpel; of je doet het of je doet het niet.
Martijntje Vollebregt works as scientist and project manager at Wageningen University & Research, The Netherlands. Her work focuses on resource use efficiency and include new processing technologies for food industry, product-based process control with new sensor solutions, data analyses and integration into decision support. She is also an expert on food loss and waste quantification and reduction.
Ceel Elemans is Sector Banker Food bij ING. Als sectorspecialist volgt hij de ontwikkelingen in de voedingsindustrie en toeleveranciers, voedingsgroothandels en foodservice voor ING in Nederland. Een belangrijk onderdeel van zijn taak is het delen en objectief duiden van sectorkennis met ondernemers, brancheorganisaties in de sector, voor interne en externe netwerken langs zowel digitale als fysieke kanalen. Hij geeft opinies en houdt op verzoek lezingen en organiseert webinars en rondetafels. Doel is om ondernemers in de sector verder te helpen en sector trends en ontwikkelingen en innovaties te vertalen in werkbare toepassingen.
Ik ben een optimist, die positieve energie brengt en mensen wil helpen. Ik geloof niet in korte termijn succes, maar in langdurige verbindingen. Ik heb oprechte belangstelling voor de persoon die tegenover me zit. Meedenken over de beste oplossingen en zorgen dat de benodigde communicatiekeuzes worden gemaakt. Met meer dan 30 jaar ervaring en kennis(sen) sta ik midden in de foodindustrie en weet wat er speelt. Ik ben uitgever van vakblad voedingsindustrie en beschik ook over mijn eigen netwerk: de Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV). Dit netwerk bestaat net als vakblad Voedingsindustrie al meer 30 jaar en daar zijn we trots op. Onze missie is kennisdelen: via ons vakblad, online en persoonlijk. We brengen de markt regelmatig bij elkaar tijdens de evenementen die we organiseren met ons netwerk. Zeker in dit digitale tijdperk is het van belang elkaar persoonlijk te blijven ontmoeten, dit schept vertrouwen en zorgt voor een hoog gunaspect.
Jorn Ballas has dedicated the past nine years to CSB as a sales consultant, where his expertise in analyzing the need for automation and optimization has been instrumental. His involvement in numerous projects has not only showcased his analytical expertise but also his ability to tailor effective CSB-System solutions for implementation. His recommendations have led to the successful realization of many initiatives, making him a pivotal figure in the field. As he shares his insights at the Food Tech Event, attendees can expect to learn from his wealth of experience in enhancing operational efficiencies through technology.
Ik ben een optimist, die positieve energie brengt en mensen wil helpen. Ik geloof niet in korte termijn succes, maar in langdurige verbindingen. Ik heb oprechte belangstelling voor de persoon die tegenover me zit. Meedenken over de beste oplossingen en zorgen dat de benodigde communicatiekeuzes worden gemaakt. Met meer dan 30 jaar ervaring en kennis(sen) sta ik midden in de foodindustrie en weet wat er speelt. Ik ben uitgever van vakblad voedingsindustrie en beschik ook over mijn eigen netwerk: de Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV). Dit netwerk bestaat net als vakblad Voedingsindustrie al meer 30 jaar en daar zijn we trots op. Onze missie is kennisdelen: via ons vakblad, online en persoonlijk. We brengen de markt regelmatig bij elkaar tijdens de evenementen die we organiseren met ons netwerk. Zeker in dit digitale tijdperk is het van belang elkaar persoonlijk te blijven ontmoeten, dit schept vertrouwen en zorgt voor een hoog gunaspect.
Ir. Chemische Technologie
Bevoegd trainer van EHEDG en lid van de subgroep Training & Opleiding.
Na zijn studie Chemische Technologie aan de Universiteit Twente (1983) heeft hij bij Unilever Research & Engineering gewerkt als proces engineer en later als projectmanager - unit operations Food & Drinks. Hij was nauw betrokken bij het leggen van de basis van Hygienic Design en bij het bouwen van de eerste fabrieken volgens dit concept, dat later omgezet werd in de internationale standaard (EHEDG).
Daarna werd hij fabrieksmanager bij Hertog IJs en bouwde daar ook een nieuwe fabriek, de eerste in Nederland met een kwaliteits- en milieucontrolesysteem voordat dit verplicht werd.
Later werkte hij als technisch directeur en uiteindelijk als directeur van Harimex, een bedrijf dat slachthuisbloed verwerkte tot producten voor food, feed en pharma. Hij startte een systeem voor hygiënische bloedinzameling voor slachthuizen in West-Europa.
Naast de laatste twee banen, en sinds 2004 fulltime, werkt hij als (internationaal) trainer Hygiënisch Ontwerp en adviseur voor zowel machinebouwers als voedingsmiddelenbedrijven. Sinds 1993 heeft hij meer dan 5.000 engineers opgeleid op vrijwel alle gebieden van de voedselmachines en -verwerking.