Filter op tag: Filter op categorie:

FT2021 1200x627 LAB

Nieuw: Lab area op Food Technology 2021

Het lab heeft een prominente plaats in het voedselsysteem van de toekomst. Niet alleen zijn laboratoria onmisbaar bij het steekproefsgewijs testen van de veiligheid van ons voedsel.

Lees verder
Keurmerk EVMI

Omzet voedsel met duurzaamheidskeurmerk groeit als kool

In 2019 werden verhoudingsgewijs veel meer producten met een duurzaamheidskeurmerk verkocht ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI, schrijft het Financieele Dagblad.

Lees verder
Plastic EVMI

Vraag naar gerecycled plastic daalt

Tonnen gerecycled plastic hopen zich op bij Nederlandse recyclingbedrijven. Door de lage olieprijs en de coronacrisis is de vraag naar gerecycled plastic sterk gedaald, waardoor de bedrijven de grondstof niet...

Lees verder
Overgewicht EVMI

Meer overgewicht bij kinderen door corona-lockdown

Overgewicht bij kinderen neemt toe door de corona-lockdowns. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder een groep Italiaanse kinderen.

Lees verder
Cacao EVMI

Helft van Cargills cacao is nu traceerbaar

Cargill deed die duurzaamheidsclaim in een Sustainability Progress Report over de jaren 2018-2019 dat het bedrijf onlangs publiceerde.

Lees verder
Duurzaam EVMI

EU presenteert plannen voor duurzame voedselsector

In 2030 moet het gebruik van pesticiden in Europa met de helft omlaag en moet er veel minder kunstmest worden gebruikt. Ook moet een kwart van alle landbouw biologisch zijn.

Lees verder
Cacaoboeren EVMI

Helft cacaoboeren blijft buiten beeld bij armoedebestrijding

Eerlijke handel staat bij veel multinationals inmiddels wel op de agenda, zeker in het geval van chocolade.

Lees verder
nespresso koffiecup 80 procent gerecycled

Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nestlé introduceert koffiecapsules die voor 80% uit gerecycled aluminium bestaan. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in een persbericht.

Lees verder
Food vers verpakking

Fruit langer vers door folie van Wageningse onderzoekers

Onderzoekers van Wageningen Food & Biobased Research hebben een verpakkingsfolie ontwikkeld die zich aanpast aan de temperatuur.

Lees verder
FT2021 1200x627 nieuw foodtechnology

Mikrocentrum en Alea Publishers lanceren Food Technology 2021

Mikrocentrum, kennis- en netwerkorganisatie voor de technische maakindustrie, en Alea Publishers, uitgever van het vakblad EVMI, bundelen de krachten en organiseren samen Food Technology 2021.

Lees verder