CobotxBruynzeel pannenkoeken

Wereldpremière: Cobotx onthult de eerste robot die pannenkoeken bakt in een duurzame Bruynzeel keuken

In samenwerking tussen Cobotx en Bruynzeel Keukens is 's werelds eerste cobot ontwikkeld die pannenkoeken kan bakken. Deze innovatie wordt gepresenteerd in een biobased keuken van Bruynzeel, genaamd Circo. De onthulling vindt plaats tijdens het Food Tech Event op 15 en 16 mei in de Brabanthallen te Den Bosch op stand 91.

Deze innovatieve samenwerking tussen vooraanstaande technologie van Cobotx en Bruynzeel Keukens als keukenfabrikant brengt de toekomst van koken naar het heden en toont een belangrijke stap voorwaarts in hoe geavanceerde robotica de interactie met mensen kan verbeteren. De cobot, ontworpen om zonder veiligheidsbarrières naast menselijke collega's te opereren, toont de mogelijkheden van veilige en effectieve mens-machine interacties in de keuken. Deze zal worden geïntegreerd in de milieuvriendelijke en biobased keuken van Bruynzeel Keukens. Door gebruik te maken van duurzame materialen en efficiënte productieprocessen draagt deze Circo keuken bij aan een groenere toekomst voor keukens.

Het Food Tech Event biedt het perfecte podium om deze mijlpaal in de culinaire en collaboratieve technologie te presenteren aan een wereldwijd publiek van professionals in de voedingsindustrie. Bezoekers kunnen de Cobot in actie zien terwijl hij moeiteloos en nauwkeurig pannenkoeken bereidt. Hij beschikt over geavanceerde programmeerbaarheid en precisiebewegingen, en werkt intuïtief en veilig samen met mensen.

Hoogtepunten van de technologie en duurzaamheid

  • De Cobot: Model Doosan E0509, een NSF-gecertificeerde foodgrade cobot, demonstreert de veiligheid en efficiëntie van samenwerken met mensen zonder fysieke afscherming. Hij heeft slechts een 230 volt aansluiting nodig om te functioneren. Dankzij zijn lichte gewicht en de mogelijkheid tot eenvoudige herprogrammering, is deze cobot bijzonder geschikt voor de foodsector, waar dagelijks receptwisselingen plaatsvinden.
  • De Circo keuken: Met het oog op duurzaam bouwen, heeft Bruynzeel Keukens een volledig nieuw model ontwikkeld; Circo. Deze biobased keuken wordt gemaakt zonder primaire grondstoffen, maar met reststromen uit de landbouw en voedingsindustrie. Het MDF van Circo is gemaakt van 100% herwonnen hout met een plantaardig bindmiddel op basis van zonnebloempitten en koolzaad. Daarop komt een duurzaam, biobased HPL, dat is gemaakt van kraftpapier, afkomstig van naaldbomen, en een hars gemaakt van reststromen uit suikerriet.

Het resultaat is een keuken die volledig is te recyclen, vrij is van VOS (vluchtige organische stoffen) en ook nog eens biologisch afbreekbaar is. Circo is dé keuken voor de circulaire economie.

Professionals uit de voedingsindustrie en technologieliefhebbers zijn uitgenodigd om deze technologische doorbraak in actie te zien en de mogelijkheden van de nieuwste cobotica en duurzame keukentechnologieën te verkennen. Meld je gratis aan voor het Food Tech Event via food-tech-event.nl/aanmelden