Food banner website

Keynotes uit het congresprogramma Food Technology 2023

We hebben een serie keynote-sprekers voor je om je vingers bij af te likken. Ter lering, inspiratie, overpeinzing en aanjaging. Iedere dag weer prachtige sprekers, wij zouden niet kunnen kiezen. Maar gelukkig hoeft dat ook niet.

Lean Goedegebuure

De aftrap van het evenement, direct na de opening op dag één, wordt gegeven door Lean Goedegebuure. Lean is Supply Chain Manager bij Tony’s Chocolonely en om half elf staat hij in zaal 1 op het podium om te vertellen hoe ze de traceerbaarheid op het huidige niveau hebben gekregen en wat dat betekent. In het openingsinterview in EVMI 2 vertelt Lean onder andere over hun strijd om een leefbaar inkomen voor de cacaoboeren.

  • Keynote woensdag 10.30 zaal 1

Imke de Boer

De tweede keynote van de eerste dag wordt om 14.00 gegeven door Imke de Boer, Hoogleraar hoogleraar Dierlijke Productiesystemen van Wageningen University & Research. Terug naar de roots van het Nederlandse voedselsysteem: van meer naar beter. Met als uitgangsvraag hoe een regeneratief en gezond voedselsysteem in 2050 eruit ziet. Dat was de uitdaging voor de deelnemers van de Food Systems Vision Prize, uitgeschreven door de Rockefeller Foundation. Een team van boeren, vertegenwoordigers van milieu- en landbouworganisaties en wetenschappers van Wageningen Universiteit, geleid door Imke de Boer en Evelien de Olde (Onderzoeker Dierlijke Productiesystemen, WUR) wonnen de Rockefeller-prijs. Op Food Technology 2023 vertelt De Boer wat de visie betekend voor de hele foodketen.

  • Keynote woensdag 13.45 zaal 1

Danielle Mol

Op de tweede dag van Food Technology opent Danielle Mol, Founder en Groeistrateeg van The GreenUp Company om half elf het programma. Zij bespreekt hoe de potentie van de eiwittransitie gemaximaliseert kan worden. Want de markt voor vega(n) groeit wereldwijd enorm, zeker als je kijkt naar het groeiende aanbod. Hoe staan we er nu eigenlijk voor met die eiwittransitie? Welke quick wins liggen er voor het oprapen? En wat is ervoor nodig om die transitie te versnellen, waarbij je continuïteit en winstgevendheid bewaakt? Ze maakt in deze lezing duidelijk hoe je hier met jouw bedrijf op inspeelt. Zo simpel en winstgevend mogelijk.

  • Keynote donderdag 10.30 zaal 1

Ouidiane Dhem

Om kwart voor twee in de middag staat Ouidiane Dhem, Corporate Quality Transformation Director van Mars op het podium. Quality begins with you – Strengthening a culture of commitment to quality, is de titel van haar lezing. Haar vragen: Do you care? How to engage employees beyond manufacturing roles? Do you know? How to bring complex subject in an infotertain fashion to sparkle the desire? Do you join? How to leverage your culture to energize the community?
Inspiratie genoeg. 

  • Keynote donderdag 13.45 zaal 1

Food Technology 2023 bijwonen? Bestel gratis je ticket