Fotomoment overname DNA Weegbaas Food Tech Event 2024 crop

Primeur op de beursvloer van Food Tech Event 2024: DNA Services maakt overname Weegbaas bekend

DNA Services uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een nieuwe overname afgerond en Weegbaas uit Veenendaal overgenomen. Dat zijn beiden automatiseringsbedrijven recent met elkaar overeengekomen. Vandaag, tijdens de tweede beursdag van het Food Tech Event op 16 mei 2024, is de overname bekend gemaakt.

Weegbaas is een softwarebedrijf en levert standaard cloudsoftware (SaaS) voor de voedingsindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het merk- en systeemonafhankelijk koppelen van weegapparatuur aan administratieve software. Ook beschikt Weegbaas over mobiele webapplicaties voor digitaal orderpicken (Magazijnbaas) en een chauffeursapp (Bezorgbaas). Tevens levert het bedrijf ook bijbehorende hardware zoals weegschalen, terminals en handscanners.

Fotomoment overname DNA Weegbaas Food Tech Event 2024

Op de foto v.l.n.r. Dirk-Willem Huisman (Manager Software & Development DNA Services), André Meerkerk (Oprichter en mede-eigenaar Weegbaas) en Hans de Wit (Commercieel Directeur & Co-Owner DNA Services, Fresh IT Services & Weegbaas) tijdens het Food Tech Event 2024 in de Brabanthallen waar de overname bekend is gemaakt aan de voedingsindustrie.

Innovatieve bedrijfscombinatie met in totaal veertig jaar ervaring in foodautomatisering 

Door de krachtenbundeling met DNA ontstaat een innovatieve bedrijfscombinatie met in totaal veertig jaar ervaring in food-automatisering en een team van vijfendertig medewerkers verdeeld over twee vestigingen. Door deze overname bieden Weegbaas en DNA klanten een gecombineerde oplossing ten aanzien van software en hardware. Bestaande contracten worden voortgezet zodat de dienstverlening van klanten gecontinueerd kan worden. Daarnaast kunnen klanten profiteren van extra ondersteuning op het gebied van IT-beheer, bijvoorbeeld rondom het speerpunt ‘cybersecurity’. Tevens beschikt DNA Services over een ervaren team medewerkers dat klanten ondersteunt op het gebied van software zodat ook platforminnovaties van Weegbaas versneld kunnen worden gerealiseerd. Door de overname bedient DNA Services nog meer klanten in marktsegmenten zoals Vlees, AGF, Zuivel, Vis en Logistiek.

André Meerkerk, oprichter en mede-eigenaar van Weegbaas: "De laatste jaren ben ik meer gaan nadenken over onze groeistrategie en de versterking van ons development team. Door de samenwerking met DNA Services krijgen we meer ruimte om ons te richten op innovatie, de groei van ons platform en onze klantenbase. Ik ken DNA Services al enige tijd als een betrouwbare partij met referenties binnen de foodsector. Daarom is deze overname goed voor iedereen en in het bijzonder voor onze klanten"

Hans de Wit, Commercieel Directeur & Co-Owner van DNA Services vertelt: “We zijn dankbaar dat we onze krachtenbundeling met Weegbaas kunnen aankondigen. Hierdoor kunnen we schaalbare groei realiseren binnen de voedingsindustrie en ook bij productie- en verwerkingsbedrijven meerwaarde bieden. Steeds meer klanten vertrouwen op onze expertise ten aanzien van het ontwikkelen van software en IT-beheer & support. We ondersteunen met ons product portfolio toonaangevende bedrijven en garanderen een solide IT-omgeving. Door deze transactie breiden we onze klantenbase nog verder uit.”

Weegmans DNAServices
Op de foto: praktijkopstelling van het Weegbaas-platform gekoppeld aan terminal, weegschaal en labelprinter.

Food Tech Event 2024

Het Food Tech Event is dé vakbeurs waar je de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking ontdekt.

Food Tech Event legt sterk de focus op technische toepassingen en machinebouw in productie en verwerkingsomgevingen in de voedings- en drankenindustrie. Machinebouw, apparatenbouw en techniek voor productie- en verwerkingslijnen. Langs de bekendmaking van de overname van Weegbaas door DNA Services, zijn er veel andere highlights te bezoeken: 

  • Ruim 100 exposanten op de beursvloer
  • AI in Food themaplein met live demo door QING Forward Engineering
  • Demo area's met live demonstraties door Stäubli, Bakker Machinebouw, GEA Food Solutions en Parts on Demand
  • Themapleinen door OSV Netwerk, HDN en EHEDG 
  • Congres met 30 sprekers 
  • Keynotes door Bolletje & Qing en GEA Food Solutions
  • Paneldiscussies door GMV & EVMI en Next Tech Food Factories
  • Seminars door Vakblad Voedingsindustrie, EHEDG en Water Alliance