Food Technology 2023 Keynote Qing

Handjes tekort, robots en robots to the resque

Robots voor en aan ons eten

Robots en cobots worden steeds meer toegepast in de voedindustrie. De belangrijkste uitdagingen zijn de omgevingscondities en de intelligentie en flexibiliteit. In zowel lezingen als op stands valt er veel te leren.

Qing

Op het gebied van automatisering loopt de voedingsindustrie nog achter. Dit komt door de complexiteit van producten en processen en de huidige uitdagingen. De wereldbevolking groeit en de vraag naar voedsel neemt toe. Daartegenover staat dat de arbeidstekorten toenemen en de capaciteit in de industrie afneemt. Hierdoor wordt de noodzaak om te automatiseren groter. 

Qing lanceert een nieuwe aanpak om automatiseren voor voedselproducenten mogelijk én makkelijker te maken. Dit doen ze samen met de expertise van Stäubli op het gebied van robotica en hygiëne en met de schaalbare AI-platform van Robovision. Met de nieuwe robotopstelling met AI-intergratie wordt de haalbaarheid van een automatiseringsvraagstuk getoetst. Hiermee wordt het mogelijk om een product - ongeacht de veranderingen in het product of omgeving - te bewerken of te verplaatsen. De handelingsflexiblitieit van de robot wordt gecombineerd met het denkvermogen van deep learning. Dit opent de deur naar het automatiseren van een scala aan werkzaamheden die momenteSchermafbeelding 2023 03 23 om 15.41.04el nog enkel door mensen uitgevoerd worden. 

De robotopstelling kan verschillende handelingen toetsen: het inpakken en nauwkeurig sorteren van producten, stapelen van verpakkingen en kwaliteitscontroles uitvoeren. Met deze aanpak worden automatiseringsvraagstukken uitgedaagd. Vervolgens wordt een compleet haalbaarheidsplan opgeleverd en alle risico's zijn inzichtelijk gemaakt. 

  •  Lezing donderdag 15.35 zaal 1.

Deze lezing bijwonen? Meld je gratis aan voor Food Technology.