Ir. Chemische Technologie
Bevoegd trainer van EHEDG en lid van de subgroep Training & Opleiding.
Na zijn studie Chemische Technologie aan de Universiteit Twente (1983) heeft hij bij Unilever Research & Engineering gewerkt als proces engineer en later als projectmanager - unit operations Food & Drinks. Hij was nauw betrokken bij het leggen van de basis van Hygienic Design en bij het bouwen van de eerste fabrieken volgens dit concept, dat later omgezet werd in de internationale standaard (EHEDG).
Daarna werd hij fabrieksmanager bij Hertog IJs en bouwde daar ook een nieuwe fabriek, de eerste in Nederland met een kwaliteits- en milieucontrolesysteem voordat dit verplicht werd.
Later werkte hij als technisch directeur en uiteindelijk als directeur van Harimex, een bedrijf dat slachthuisbloed verwerkte tot producten voor food, feed en pharma. Hij startte een systeem voor hygiënische bloedinzameling voor slachthuizen in West-Europa.
Naast de laatste twee banen, en sinds 2004 fulltime, werkt hij als (internationaal) trainer Hygiënisch Ontwerp en adviseur voor zowel machinebouwers als voedingsmiddelenbedrijven. Sinds 1993 heeft hij meer dan 5.000 engineers opgeleid op vrijwel alle gebieden van de voedselmachines en -verwerking.