De behoefte naar continue beschikbaarheid van voedsel en meer gemak vraagt om snellere, efficiëntere en duurzamere processen met minimale verspilling. Innovatie van techniek en continue ontwikkeling in voedselverwerking en productie spelen hierbij een cruciale rol. Dit vraagt om innovatieve en steeds slimmere machines en apparaten maar ook om kwaliteitsborging, voedselveiligheid, hygiëne en procesoptimalisatie.
Het is van belang dat de food en beverage wereld elkaar jaarlijks ontmoet om met elkaar kennis uit te wisselen en samenwerkingen te starten. Food Tech Event is deze jaarlijkse ontmoetingsplek en daarom organiseert Mikrocentrum op 15 en 16 mei het Food Tech Event in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch.
Onderstaande thema's staan centraal tijdens het Food Tech Event 2024:
- Machinebouw, apparatenbouw en techniek voor productie- en verwerkingslijnen
- Voedselveiligheid en hygiëne in productieomgevingen
- Future Food Factory: digitaliseren en automatiseren
- Kwaliteitsmanagement en -beheersing
- Energiemanagement en-besparing in de productieomgeving
- Leven Lang Ontwikkelen: kennisborging en -deling, omscholen, ontwikkelen, tekorten opvangen